Onsdag

Inte lite saker man handlade hem igår! Skönt att skåpen är fulla hemma igen, man hamnar så mycket efter när man är sjuk. Vanligtvis handlar jag 2-3 gånger i månaden men nu när jag vart dålig har vi bara ströhandlat på ica här hemma.
Köpte även lite mer kläder till D igår. Kom hem med 2 tröjor från P.o.P, 2 tröjor från Kappahl och 1 body och en tjocktröja från Åhlens :)
När jag kom hem möttes jag av tända ljus och lagad mat! Rickard hade gjort sig supergoda köttfärssås. Smaskens! Han är bra han! Ikväll ska jag svänga ihop en fisk i folie hade jag tänkt. Aldrig gjort det innan men hur svårt kan det vara?!
Imorse ringde dom från vårdcentralen bara för att säga att resultatet inte har kommit ännu. Vad pysslar dom med där egentligen?! Irriterande att man inte får svar tycker jag! Vidare frågade dom om DOMINIQUE och hur HON mådde..Börjar bli smått arriterad på att påpeka att det uttalas Dominic och inte Dominic..han har ju en snopp och inte en huha!
Idag ska vi förbi Linnéa och äta toscatårta men först ska v 70n in på service..kommer kännas lustigt och köra v 40n..har inte kört den på lääänge! Sen ska jag även hämta upp ett paket från ellos, ett paket från japan photo och 2 mascaror och en presentask på Åhlens! Tack syster!:)
Nu ska jag klunka i mig mitt kaffe, slänga på mig lite smink så man ser ok ut iaf sen kommer papi hem!:)

Gullunge!



tjo!

Kräk

Någon som kan berätta för mig varför vår kära hund alltid väljer så olämpliga tillfällen att kräkas? Vad är det för fel på 19.00? Är det verkligen så mycket bättre vid 04.30? Det är kul med hur man liksom aldrig vet vad som ska komma upp. Det börjar ju alltid med att hon börjar hulka sig o då sitter man där lika spänd som man var över julklapparna när man var liten. Vad kommer det denna gången då? Har fått mig en och annan överraskning, som i Skövde då det kom upp rn decimeter hartass..med klor och allt..urk! Nä, hellre en mjölkspya från sonen än en överraskningskräk från Penny!

Iallafall, helgen är slut och jag jobbade hela helgen för folk var sjuka hit och dit..som vanligt. Men det gick bra och Domi hade vart snäll hemma med pappa:) När jag kom hem igår trött som aldrig förr så förberedde jag mig på att vara uppe till runt 00 innan han brukar vilja somna. Vi gick upp och tror ni inte han somnar vid 22?! Underbara unge! Sov till 03, åt, somnade om..jag med bara för att 30 minuter senare vakna av the pooper. Natten var iallafall överraskande bra!
Nu på morgonen hostade Dominic igen så han kräktes. Ringde snäll in för att få svaren från i fredags men då var dom inte klara så jag får ringa in på onsdag igen. Jahopp.

Nu en fråga till någon som vet? Vi ska ju till Prag i april och Dominic ska följa med. Hur gör man med pass på en sånhär liten fis egentligen? Någon som vet?

Imorgon ska jag in och handla. BIG TIME. Börjar misstänka att The Arks låt Echo eller vad den heter handlar om vårat kylskåp för det ekar verkligen när man öppnar nu. Ska som vanligt släpa med mig Linnéa och vi ska även förbi Ikea och köpa våra älskade vaniljljus som vi inte kan leva utan!

Nu - frukost!

Tjo!

Lördag

Då var det lördag igen och jag ska jobba. Börjar 15 och slutar 21 så det är inte så länge:) Blir nog hemskt lite att göra idag eftersom det är precis innan löning + att det typ är snöstorm ute!
Rickard är iväg på mc-mässa i Stockholm och jag var inte så sugen på att komma med. Sitter mycket hellre här på soffan och myser med krasselsudd och äter godis:) Det är ju trots allt min favoritsyssla!
Igår lagade vi mat ihop och skulle kika på nån film..slutade med att nån somnade i soffan som vanligt:) men det var mysigt ändå,att få vara med varandra. Älskar att ha in egna lilla familj att ta hand om.
Igår hämtade vi också ut ett paket från morfar i Växjö. Det var en julklapp som han hade skickat upp veckan innan jul men eftersom vi var i Skövde över jul hann vi inte hämta ut det då och när vi kom hem igen hade dom redan skickat tillbaka paketet till Växjö igen..Vi som trott att paket låg kvar 1 månad minst! Så det tog lite tid innan vi äntligen fick paketet men nu är det här iaf! I låg lite fina kläder, en jättesöt mössa, en stor drake med en bjällra i från Brio och en labanleksak..Kommer nog bli väl använt!:) Tack morfar!
Var också in och köpte lite nya kläder till junior igår. jag som hade slösarbyxorna på mig och trodde jag skulle hitta jättemycket! Hittade knappt något alls! Fick med oss en body och en långärmad farfarströja från P.o.P. Typiskt! Ska in till stan på måndag igen, kanske hittar mer då:)

Vet att man alltid tycker sitt barn är sötast, jag vet inte folk kanske tycker mitt barn är hmm not so cute men jag tycker iallafall att han är snygg nog att vara med på framsidan av tidningen ;)

Puss o hej!

Min modell!!

Att vara mamma.

Jag kan helt ärligt säga att vara mamma till Dominic är det mest underbara jag varit med om. Så kul nu när man får lite flin och skratt tillbaka med istället för som när han var nyfödd då man bara fick en tom blick tillbaka, ungefär som att man var dum i huvudet :) Jag har så himla mycket kärlek i mig till honom, mer än jag någonsin trodde var möjligt! Det bästa är också att hälften av han är ju Rickard. Rickard är min själsfrände och jag är så stolt över att få vara mamma till hans barn. Inget kommer någonsin komma emellan oss.
När jag ser Rickard med Dominic blir jag alldeles rörd för jag är så himla stolt över mina 2 pojkar! Finns inget finare och jag kommer älska dom båda för alltid.


Ville bara säga det! Hoppas alla får en bra helg!


Provtagning

Kom hem för en stund sen från sjukan. Ringde in idag och bad dom ta en titt på Domi och lyssna lite på hans hosta. Väl inne lyssnade farbror doktorn på vad jag hade att säga och tyckte det var lika väl och ta ett prov från näsan och se om det kan vara kikhosta han har råkat ut för. Så Dominic fick sitta i mitt knä och jag fick med ena armen hålla fast hans armar och andra handen fick hålla fast hans huvud. Sen tod dom en lång tops och körde upp långt upp i hans lilla lilla näsa. Han skrek och skakade och ville inte alls vara med vilket jag kunde förstå..usch, kände mig verkligen så himla taskig som satt och tvingade stackarn. Vill aldrig mer vara med om det, fast tyvärr var det nog inte sista gången. Får iaf scvar på måndag så det blir ingen playdate för oss imorgon eftersom kikhosta är tydligen väldigt smittsamt och det är dumt att riskera något!:(
Ska ändå in en sväng imorgon och posta lite paket och hämta ut lite paket..spännande och se vad vi fått! Efter det ska vi träffa tant Linnéa och kika runt på gränby efter lite kläder till D.

Nu ligger mammas plutt och halvsover brevid mig här på soffan och jag som tänkte städa lite idag behöver inte det eftersom min fina sambo hade städat ordentligt medans jag var in i stan med sonen:) min stjärna!

Hoppas vi kan sova bättre inatt än vi gjort sista 4-5 dagarna..jobbigt för oss alla!

Hörs!

       Barbaskrutt.              

tvätt tvätt tvätt

Fastän det bara är jag, Rickard och en liten bebis bara växer tvätten för var dag som går. Jag tvättar ändå alltid 1 tvätt om dagen..Hur gör dom med 5 eller 6 barn?! Måste vara en plåga!

Anywhoo, Dominic hostar värre idag och igår hostade han så mycket att han kräktes. Lilla hjärtat. Man känner sig helt hjälplös! Ringde till sjukvårdrådgivningen och dom sa bara att jag ska hålla koll på honom så han inte får feber och att jag ska hålla hans huvud högt. Blir det inte bättre innan fredag ringer jag och bokar tid på vårdcentralen så får dom lyssna på han lite. Mammas fina kille!

Imorgon kommer Petra hit och umgås en stund! Petra blir mamma i mars och fastän Domi bara är 2 månader känns det som en EVIGHET sen jag var gravid! Det är mysigt att vara gravid men sååå mycket mysigare att vara mamma, speciellt nu när han börjat skratta och prata tillbaka när man pratar med honom. Nu sitter han i sin babysitter och snackar med Puh! :)

Känns skönt att dop-planeringen börjat komma igång lite. Korten kommer komma ut i början på nästa vecka. Hittade en jättebra sida där man gjorde sina egna med egen bild och text. Superbilligt vart det med!:)

Ska gå och gräva lite i frysen nu och se vad jag vill göra till middag. Är inte så sugen alls på att äta ensam..det är ju bara en dag till sen är han ledig :)

Förresten tyckte jag denna var söt! Hittade den på tjuvlyssnat.se :)

Två flickor, den första ~4 och den andra ~8 sitter med sin mamma. Ingen har sagt något på ett tag så den första flickan bestämmer sig för att bryta tystnaden.
Flicka 1: Först kom dinosaurierna, sen kom indianerna och sist kom människorna.
Flicka 2 (ser upprörd ut): Menar du att indianerna inte är människor?!
Flicka 1: Ja...
Flicka 2: Men så kan du ju inte säga! Vår pappa är ju lite indian. Då är du en rasist. Vet du vad en rasist är?
Flicka 1 (ser förvirrad ut): Nej...
Flicka 2: Det är en sån som inte tycker om mörka människor på grund av hur de ser ut. Är du en sån?!
Flicka 1 (spricker upp i ett leende): Ja, jag är mörkrädd!


   Inte utan min barba!  



Tjo!

Bvc

Tidigt imorse tog jag och Dominic oss bort till bvc:) Dominic är verkligen inte liten längre..hela 64,5 cm och väger 7130g! När jag var 64,5 cm vägde jag 5940 gram och var 4 (!!) månader. Så olika det kan vara! Tur att dopet är ganska snart ändå så man inte står där med en 11kilos bebis:D Det konstiga är att jag tycker inte han känns stor,kanske för att jag är van. Hellre en stor frisk bebis än en liten bebis som inte vill äta. :) Mammas Domi är det finaste i världen..stor och ståtlig, precis som sin far ;)
Väl på bvc frågade jag även om hans hosta..och tydligen så ska jag avvakta lite till eftersom han inte har feber och äter bra..ger det veckan ut sen kommer jag ringa igen annars. Han är vår lilla krasselsudd:(

På fredag får Domdom och jag fullt upp. Rickard är ju ledig så han ska vara hemma med Penny, annars kan man ju ha henne i bilen men nu när det är kallt ute är det oftast bäst om en av oss stannar hemma för hon har det så mycket bättre här. Oftast får ju jag ta Domi för det är ju jag som har maten :) På fredag ska vi först in och träffa lite bebisar sen ska vi mysa en liten stund med Linnea. Ska kika runt o köpa lite nya kläder till plutten, växer ju ur allt helt sjuuukt fort! Har fått så himla mycket fina kläder till honom som vi inte ens hunnit använda..synd! Får skaffa en bebis till snart, eller vad säger du Rickard?;)

Nu ska jag nog ta och beställa lite dop-inbjudningar. Känns som att det är så himla mycket som ska fixas..Jag frågade iaf fina Malin om hon hade lust och hjälpa mig och det ville hon. Hon har nog lite bättre koll på det där än en annan stackare :)

Pussokram.

stackars liten!

Btw var det självklart jag som fick bajsen igår..karman som kom och bet mig i arslet!:)

Dominic är lite värre nu än tidigare i veckan. Han hostar ganska mycket och jag tycker inte hostan låter riktigt ok. Ska in till bvc imorgon o höra med dom..Stackars lilla grodan!

Rickard har precis åkt in till jobbet och kommer inte hem förren 00 inatt. Jag verkligen hatar när han jobbar kväll..usch!

Idag fixade jag även barnvakt till den 6e februari. Då ska jag och Rickard in till stan och gå på date! Ska försöka komma ut 1 gång i månaden och ta hand om varandra. På vår date får man inte prata om pengar eller jobb..tror det är bra för oss, inte för att vi har det dåligt men för att man lätt glömmer bort att uppskatta varandra när man har huset, ungen o Pennypooper o tänka på! Jag älskar Rickard!:)

Vill passa på att ge lite beröm till fina syster som tog ännu en snattare igår! Bra gjort! Så ska ni snatta i Skövde, håll er då från Åhlens! Or else...

Tja då!

Rödmosig kille på vinterpromenad!   
Nakenfisen!

3 bra..

..nätter har vi haft nu. Dominic har vart en stor och duktig kille och sover i sin egen säng:) Det konstiga är att jag vaknar av mig själv, orolig för att han inte vaknat fler ggr..hmm..går väl över:)

Idag ska jag jobba igen..4 timmar bara. Rickard är o åker hojj på nån frusen sjö någonstans..har blivit lite av en tävling här mellan oss nu, Dominic har inte gjort nummer 2 sen i onsdags..så vi går på tå här för o se vem som får tsunamibajsen..hoppas hoppas det blir Rickard ;) Men med min tur kommer den väl vid 03 inatt..Lovely! Har en bild som passar till denna delen men för allas skull låter jag den ligga nergrävd ett tag till:)

I veckan som kommer är inget planerat..jag är fortfarande lite krasslig o ska köra stenhårt på ligga-på-soffan-o-vila-utmetoden..det är min plan det..har vart halvdålig sen nån gång innan jul nu och det känns som att jag kan detta nu o att jag gärna blir frisk istället!

Nu sover bärfisen iaf så jag ska väl försöka pressa ner lite frukost..

Pussokram!


Lilla grodan bara några timmar gammal :)

Fredag

Är det så konstigt att folk är trötta och irriterade på försäkringskassan då? Igår fick vi ett brev hem om att Rickard blivit nekad sina 10 pappadagar i samband med Domis födelse..fattar inte riktigt vad dom håller på med ibland..ringde iaf idag och hon var iaf trevlig och ville hjälpa till. Vi ska försöka ansöka på nytt nu i efterhand, annars får vi gå till länsrätten och överklaga..ORKA!? usch usch usch!

Idag var vi ute på vinterpromenad..lilla familjen! Jag mår lite bättre men hostar fortfarande som en tok. Skönt att Rickard kan vara hemma och hjälpa till! Dominic har sovit bra dom senaste 2 nätterna..så jag känner mig nästan utvilad:) Han har somnat runt 23 och vaknar vid 3 eller 3.30 och sen somnat om till 6.30 ungefär..helt ok!:)

Ikväll kommer en av Rickards vänner över med sin tjej så ska vi se på film, den nya Pride and Glory med Edward Norton :) Igår såg vi Changeling..SÅ HIMLA BRA!

Imorrn är det jobb som gäller..tycker det är så kul:)

Nu ska jag plocka lite här hemma..behövs!:)

Tjo!

Fina bilder från idag :)

Torsdag

Eftersom jag gått och blivit sjuk nu igen är jag sjukskriven från min mammaledighet och rickard är hemma från jobbet och tar hand om lillskrutten..och eftersom det är mest synd om mig i hela världen så har rickard vart en pärla och köpt hem massa gott till sin fästmö. Han är bra han den där rickard :)

Nu är iallafall dopet bokat till Dominic..14e mars hade vi tänkt. satt och skrev vilka vi skulle bjuda och självklart stod Johanna, Anton och Lucas med på listan..ända tills idag då jag får reda på att dom med har bokat dop..den 14e mars..otur. Nästa bebisdop får vi tajma bättre :D


Nu ska jag gå och snyta min snoriga näsa och sen sätta mig brevid min sovande familj på soffan, dom är så söta där som ligger. Rickard underst med Domi på sitt bröst och Pennypoo över benen. Min fina fina familj. jag älskar er. ♥



En hemsk bild på en trött mamma och pappa, en liten domi och en sovande penny :)

Tisdag

Så mycket som måste göras och så lite ork och lust.. Börjar bli sjuk igen och är inte alls upplagd för det..

Dominic ligger o skruvar sig här bredvid o jag bara väntar på att han ska somna ordentligt så jag med kan lägga mig en stund..Annars får R ta grinfisen en stund sen så jag kan vila..

Igår var det mys med för-, huvud OCH efterrätt..Rickards idé och jag kan bara tacka och ta emot :) Till det skulle vi även se nån film..slutade som vanligt med att jag pratar sönder allt, Rickard blir irriterad på mig och att jag går o gör något annat..så kan det vara :)

Nej..om man ska gå o vara en bra hemmafru o fixa disken kanske..Oj så skoj..

Puss hej.

Mitt hjärta!!

RSS 2.0