länge sen sist!

Laptopen är inne på reparation och jag gillar inte att sitta vid denna datorn så ledsen att det inte blivit uppdaterat på länge :)

Veckorna här flyger förbi och nu är det bara 2 veckor kvar till dopet och 2 veckor kvar tills vi firar 4 månader med lillfjanten :) Usch som tiden går fort!!

I veckan har vi haft lite besök här. Först kom Elin och Vincent. Vincent är 1 månad gammal och SÅ söt! Fick hålla honom och gud som det är konstigt att hålla i andras barn. Man känner sig helt osäker och ovan! Ens egen unge kan man ju kasta runt hur som helst nästan :) Trevligt med besök och slippa sitta ensam. :)
Dagen efter kom Emelie med sin lilla tös Vilja. Vilken liten docka :) Emelie och Rickard gick i samma klass innan så det är kul o höra vad för hyss han hade för sig ;)

Dominic rullar nu från mage till rygg OCH rygg till mage. Så nu gäller det att passa ordentligt. Han börjar bli så stor...min lille kille :)

Idag har vi fullt upp när Rickard kommer hem. Första ska Jag , Johanna och Linn och våra små (stora) killar åka och bada. USCH för att visa sig för folk..man ser ju inte ut som innan..Johanna och Linn har införskaffat sig baddräkter och jag hittade ett fräsigt badlinne..3 tanterna liksom :) Mysigt iaf :) Efter det ska vi skaffa pass åt Dominic eftersom vi flyger till Prag den 18e April. Sen ska vi köpa tapeter till hallen uppe och ÄNTLIGEN börja få det att se ut som vi vill ha det här hemma :) bättre sent än aldrig! Och sen ikväll ska vi till Thuns (är ungefär som Börjes för dom som kommer från mina hemtrakter..dock inga billiga räkmackor men man kan ju inte få allt här i livet) med Sarah. Stoffe och Viggeliviggo. :)

Jag jobbar mycket i helgen tyvärr så det kommer inte bli nått mys :( Jobbar 15-21 imorgon och 06-16 (!!!) på söndag..så är det :)

Nu ska jag plocka ihop det sista till badväskan innan mannen kommer hem :)

Tjo!

Älskade unge!





Finns inga ord som kan beskriva hur mycket mamma älskar dig!

underbart väder!

Idag är det verkligen vår ute! Här har vi 5 grader varmt och STRÅLANDE sol. Jag passade på att gå ut och gå en liten sväng med Penny o Domi. Inga 1,2 mil som häromdagen men väl en halvtimme. Byn vi bor i är ju inte så stor och jag kände inte riktigt för att traska längs med 288an när solen ligger på..lätt att bli bländad ju :)

Ikväll ska vi ha myskväll här i huset eftersom jag som vanligt jobbar imorgon. Jag hade tänkt o köra en vitloks/chili-fiskgryta..yum-o!

Sitter i fönstret och kikar ut på Dominic som ligger och sover så sött i sin nya vagn. Han brukar toksomna på ungefär 1 minut såfort vi kommer utanför dörren. Han sover så himla mycket bättre utomhus än här inne. Han verkar inte riktigt få någon ro till att sova här inne. Nån som har tips? Kan ju liksom inte ha han ute under natten. ;)

Har kopplat in min nya telefon i datorn för att försöka föra över lite bilder men det verkar inte riktigt vilja gå som jag vill. Är ju inte så teknisk när det kommer till sånt här. Kanske får vänta tills mannen i huset kommer hem. Han slutar tidigt idag men skulle förbi ett ställe i stan och beställa nått till bilen..

Nu ska jag njuta av tystnaden och mitt kaffe och hoppas posten kommer snart med mina två paket jag ska få idag!:)

Tjo!

LOVE IT!

Lyssna på DENNA.


Så bra!:)

Är det så illa?

Sprang ner coh hämtade posten här nu nyss och hade i ett stort lila paket fått 1 stor flaska och 8 små flaskor med Listering..om jag luktar så illa varför säger inte folk nåt?:) Nej då..är testperson för den nya Listerinen..skitkul o få saker sådär..jag älskar allt som är gratis, kuponger o rabatter!:) Till Rickards stora förtvivlan får man väl lägga till:)

I tisdags var jag och Sarah (Rickards pappas tjejs dotter) på ikea och kikade. Köpte lite ljus och sånt som man alltid hittar. Tänkte jag ska släpa med mig Rickard och hans starka armar nån dag här nu snart och köpa nån hylla med utdragbara plastbackar till Domis rum. Rätt vad det är så är han ju 2 år och har leksaker överallt.

Jag har fått ny telefon så därför har det vart och är lite snålt med bilder i bloggen nu. Ska klura ut hur det funkar att lägga in från den så kommer det komma upp lite då :)

Nu ska jag plocka undan lite i köket. Väntar besök idag från jenny. En tjej som bott granne med Rickard..Hon ska ha bebis i mars :)

Tjo!

Lilla familjen

Haft en underbar helg (och måndag)! Eftersom jag skulle jobba i lördags körde vi på Alla hjärtans dag-mys i fredags istället. Vi åkte in och gick en stund på Gränby och köpte hem massa gott. Vi köpte olika sallader,marinerade tigerräkor,kycklingspett o annat smask :) Satt hemma och kikade på film och umgicks och bara var. Älskar min familj.
Lördagen jobbade jag från 14-21 och sen var jag helt slut och gick bara och la mig!
Igår tog jag och skruttpelle tåget till Stockholm. Lite orolig var jag att jag skulle vara mamman med den jobbiga ungen som bara skriker, men han var så himla snäll! Han somnade såfort jag spännde fast han i bilstolen här hemma, sov hela vägen in till stan (Tack Sarah för skjutsen!), sov medans vi väntade på tåget. Han vaknade när tåget började rulla så jag kurade ihop mig längst bak, längst in och matade honom. Han var vaken hela tågresan sen och log så snällt när tant Caisa och tant Maja mötte upp oss inne på centralstationen! Väl hemma umgicks vi och pratade gamla minnen som man glömt(läs förträngt) för länge sen! UNDERBART! Fick god mat och ett fint badlakan till skrutt. Tiden gick fort och Caisa skulle jobba så Maja och hennes karl följde med oss hela vägen till centralen igen..Ungen sov genom ALLT. Och det låter ganska högt nere bland tågen! Snäll fisen!
Idag var jag och STORhandlade. Behövdes verkligen. Sen badade lDominic och nu har vi precis ätit. Är så trött så jag ska nog gå o lägga mig snart. Hoppas Dominic vill desamma men det tvivlar jag på. :)
Imorgon ska jag, Sarah och Domi till Ikea. Trevligt!
Nu- sängen!
Godnatt!

Fredag..

Så var det fredag igen. Vart tar veckorna vägen?
Jag är trött som aldrig förr och går verkligen på tom tank snart! Något positivt är ju att Rickard ska sluta jobba kväll. Han jobbar inom industri och dom har inte så mycket att göra nu när ekonomin är som den är.. Nått gott ur det onda iaf:)
Imorgon är det Alla hjärtans dag. Har inget planerat..jag jobbar ju till 21. Romantiskt :)
Nu sitter vi här jag, Domi och Penny och väntar på att Rickard ska komma hem. Då ska vi åka in till stan och kika lite. Är ju aldrig där.
Var ute med nya vagnen igår och Dominic somnade efter 3 minuter och sen sov ungen utomhus tills vi väckte honom 2,5 timmar senare. Han har ju sovit så dåligt nu så han behöver väl ta igen sig han med. Sov ganska bra inatt med. Vi ska börja ge han ersättning vid det sista målet och se om han sover bättre på det. Igårkväll fick han flaska vid 21 och sov sen till halv 2..framsteg för att vara i detta huset;)

Nu är det kaffedags!!

Tjo!

bäst!

Kolla in detta! Roligast idag. Lätt!

Sprutorna igår tog Dominic med en klackspark och bara flinade. Sköterskan sa att det brukar gå bättre "när dom har lite man kan ta i." Med andra ord kallade hon mitt barn tjock:) men lika stolt är jag för det!:)

Ingen tid, lust eller ork o skriva idag så därför gör jag inte det heller!

Tjo!

Mammas stora kille!

Såhär dags för 3 månader sen tyckte jag att det började kännas lite konstigt i magen. Tänkte inte mer på det med tanke på att jag redan gått över 12 dagar. Skickade iväg Rickard till jobbet vid 12.30 och fixade disken och tvätten och allt sånt kul. Inte förren 20.00 när det kändes konstigt i magen var tredje minut ringde jag hem Rickard som jobbar nästan 5 mil hemifrån. Bad han ta med en qp från donken för jag hade ju inte ätit :) Vid 21.01 ringde jag till Johanna och sa att vi skulle åka in till Akademiska..men att det nog var falskt alarm :) 9 värkar och 20 minuter senare är vi inne på sjukan och jag ska minsann gå från parkeringshuset. Vill INTE bli släppt utanför förlossningen!:) Springer i garaget och måste stanna varannan minut ungefär för då gör det lite ont i nån minut eller så;) Väl inne frågar sköterskan hur ofta mina värkar kommer. Jag säger att jag tippar på varannan minut eller så och hon knycker lite på axlarna och tror att jag är en dryg förstföderska. "Ska se om du är öppen." Sagt och gjort. "Jaaaa, 7 centimeter och vi får ta och byta sal." Bråttom bråttom :) 23 gick mitt vatten och 23.25 kom världens finaste lille kille ut. Sen dess är mitt liv föralltid förändrat till det bättre och inget blir någonsin som förr. Mammas lilla solstråle får mig att le även den gråaste dagen och resten av mitt liv kommer jag skydda,vårda och älska denna lilla varelse.
Jag kan inte för allt i världen ens förstå vad jag och Rickard gjorde innan vi hade turen att få Dominic. Vad var livet innan liksom? Satt och hängde och bara fördrev tiden. Kollade på film. Gjorde inget viktigt.. Nu har livet fått mening och att få barn är det bästa jag gjort i hela mitt liv.

Mamma älskar dig Dominic!



Trött!

Oj. Dominic ville minsann INTE sova igår. Han somnade nere i soffan strax innan 20 och Rickard la han i sin egen säng där han sov vidare. Jag var så stolt att han somnat så tidigt, men hann inte mer än berömma han för alla innan han vaknade. Jag låg och halvsov och han ville bara umgås så Rickard fick ta han och fisen somnade inte förren efter 23 tror jag..ibland önskar man att barn hade en knapp på ryggen där man kan stänga av dom ett tag eller att dom kunde krypa tillbaka i magen för en natt eller två..kanske inte det skönaste men då hade man iaf fått sova lite;) Samtidigt vill jag ALDRIG vara utan honom. Han är mitt och Rickards allt. Det bästa som hänt oss och det finaste vi gjort.

Idag vaknade vi tidigt. Strax efter 7 ville D umgås och man kan ju inte göra annat än att gå upp:) Domi fick lite käk och sen somnade han om och jag passade på att städa i köket eftersom vi får besök av herr präst idag. Ska prata om dopet och bestämma vilka psalmer vi vill ha med och så. Inte lång tid kvar nu!

Mina tradera framgångar är förresten heeelt underbara. Drar in mer pengar på det än på att jobba lördagar :D Resekassan växer!

Tack mormor för dom fina kläderna! Kommer sitta som ett smäck om några månader! Blir alltid så glad av att få paket på posten. Igår var en bra dag då vi fick 3! Dock var bara ett till mig för som vanligt får Dominic dom flesta paketen jämt :)

Nu- lunch!

tjo!

Dagens finaste :)


Finaste killen :)

måndag igen..

Då börjar veckan om igen då. Denna veckan är lika hektiskt som förra. Imorgon kommer prästen så ska vi ha dopsamtal, på onsdag ska Dominic få 3-månaders sprutan och på torsdag ska jag in till jobbet en sväng på möte..rickard jobbar ju dag denna veckan så Domi får komma med till jobbet :) Han är ju redan med i Ronald Mcdonald klubben med..något Rickard inte blev så glad för :) hihi:)

Dominic sitter och är glad i sin sitter och jag sitter med min gladiatorfrukost bestående av en kopp te..jag är som min mamma och har hemskt svårt för att äta frukost. Till middag däremot ska jag göra flygande jakob. MUMS!

Igår var vi ute en bra stund då vi följde med en av Rickards kompisar och hans familj när dom skulle åka pulka. Domi är lite för litenän så länge men nästa vinter blir det till att åka. Efter pulkaåkningen grillade vi korv och hade det trevligt! Lite kallt bara men då var det desto skönare att komma hem där vi alla 4 somnade på soffan. Sen var det Rickard som stod för matlagningen igår o han gjorde sin goda wok. Gott som alltid:)

Idag står inte så mycket på planeringen. Domi har börjat sova bättre vilket resulterat i att jag blir allt tröttare?! Antar att hela förlossningen och allt sånt kommer ifatt mig nu. Innan när jag inte sov så mycket gick jag mest runt som i trans och gjorde saker. Går väl över :)

Nu är det tydligen matdags. Ha det så bra! :)

tjo!

Jag vill ha date varje kväll!

Vilken mysig kväll jag hade igår! Skulle gärna att vi umgicks mer jag och Rickard men det är svårt att få allt att pusslas ihop ibland! Veckan har ju bara 7 dagar och han jobbar 5 och sen jobbar jag.
Igår käkade vi gott sen gick vi på Seven Pounds med Will Smith och Rosario Dawson. VILKEN FILM! Tyckte den var superbra! En film som verkligen rörde mig! Har ni inte sett den ännu, se den!


Det kändes himla konstigt när vi åkte in till stan igår för vi hade ju varken Penny eller Dominic med. Kändes verkligen tomt och som att man glömt något!
När vi kom hem så låg han och sov så sött på Sussie:) Han hade tydligen varit jättesnäll och inte grinat en enda gång. Undrar var VÅRT barn var när Suss bevisligen måste passat någon annans unge! :)

Idag ska jag jobba igen som vanligt och Rickard ska ha lite vänner över för o spela tvspel. Not so fun. Men vad är det man säger? Smaken är som röven - klöven :)

Nu ska jag göra något annat än att sitta här!

tjo!

Hos tandläkaren

Nyss hemkommen från tandläkaren. Trodde jag skulle ha 2 hål minst men hade tydligen inga. Detta firade jag med att köpa en stor cola från mcdonalds :) Så nu sitter jag här glad för min cola och ledsen för jag har så himla ont i huvudet!! Men det går väl över.

Dominic ligger och fjantar sig här bredvid och snart kommer han bli sur för att han ska få sitta i sin sitter o jag ska duscha. Ska göra mig fin för ikväll när jag och min finaste ska på date:) MYS! Sussie ska passa Penny o Domi. Dominic ääälskar Sussie så det ska nog gå bra:)

När jag var gravid gick jag upp totalt 22 kilo. Herregud. Det är ju en hel massa..usch. Vägde mig iaf hos mvc igår och då hade jag till min stora förvånan tappat 20 av dessa..utan träning och på en diet av skräpmat. Inte illa. Tror hemligheten är att inte stressa upp sig och ha för bråttom att tappa sina kilon. Låta det ta sin lilla tid liksom..

Nej, klockan är snart 12 och 15.30 kommer suss och då ska jag hunnit med disken, duschen och grinigaste Dominic ska vara glad :)

Tja!

1 1/2 år.

Idag firar jag och mitt hjärta heeela 1 1/2 år tillsammans..vi har onekligen hunnit med massor på kort tid. Från att jag bodde i Växjö och Rickard bodde i lägenhet i stan till att vi bor i hus på landet, är förlovade, köpt hund, kör kombibil och självklart att vi har lillgrodan. Är så lycklig med Dig Rickard. Du var verkligen det som fattades i mitt liv och fastän vi (som alla andra) har dåliga dagar och bråkar om obetydliga saker såsom vem som ska ta ut soporna, fixa disken eller att dina strumpor trivs SÅ mycket bättre bredvid tvättkorgen än vad dom gör innuti så älskar jag allt med dig. Tillsammas klarar vi allt och tillsammans är vi bäst. Du och jag!

Dagen började med att jag och Dominic låg o myste som vanligt i sängen. Vi är sjusovare båda två :) Plötsligt känner jag att det blir blött och min första tanke var "HUUUUR ska jag förklara för Rickard att jag har kissat på mig i sängen?!" Till min stora lycka var det bara Domis blöja som läckte..som tur var! Upp med ungen och av med lakanen. Lite kiss har ingen dött av. Vi har ju tvättmaskin :)

Ikväll ska vi på Me&I klädparty hos finaste Malin. dom har så himla fina kläder. Vår fina svampfilt kommer därifrån och jag ska kika vad jag kan hitta där idag! Det är ganska dyrt men det är ju inte så ofta man köper något där. Ska plocka upp underbara Linnéa när hon slutar jobba och sen drar vi!  Ska bli så trevligt så!

Känns som att det rullar på bra med planeringen av dopet! Är lite stressad över allt fortfarande men det löser sig alltid. Man är ju inte ensam om allt som tur är :) Ska bli så mysigt att folk kommer upp från både Växjö och Malmö. Det är ju fortfarande en del som inte fått se D. Är ju svårt att visa upp han för alla man vill med tanke på att vi bor 53 mil från min familj och mina vänner.

Nu sover fisefjanten och jag ska passa på och vika tvätt och hänga tvätten som är i maskinen.

Jag är världens lyckligaste tjej som har min familj. Jag älskar er så!

Puss :)




Semlan alex

Semlor och jag, vi har något särskilt ihop. Något som andra inte riktigt förstår. Det är ett fint förhållande det! Jag är glad att semlans tid på året är tillbaka så jag kan fläska i mig flera stycken om dagen! Jag ammar ju, det är ju nästan 600 kalorier i timmen man bränner på det, så om jag äter en semla samtidigt borde jag väl gå plus minus noll? :)

Nu har vi kommit upp och jag har fått i mig lite kaffe så nu är man som folk igen. Var en jobbig natt inatt. Domi ville INTE sova och Penny har kräkts igen. Typ 6 gången nu på 1 1/2 vecka så jag ringde till veterinären o pratde med dom nu och tydligen kan rasen amstaff få problem med magsyra om magen är tom så vi ska ge henne lite mat precis innan sovdags så magen har något att jobba med. Stackars lilla tjejen!

Rickard är åter på jobbet efter att ha vart sjuk. Han är så duktig som jobbar som han gör. Inte så kul att gå upp vid 5 om mornarna! Snart får han vara pappaledig för jag ska börja jobba 50 % i maj. Superkul! Ska inte jobba några nätter, det vill jag inte göra sen heller och jag tror jag kommer slippa :) Ska iväg på kurs i maj så då höjs min lön med! woop woop!

Jag vet absolut inte vad vi ska äta ikväll..Något lätt. Nån som har förslag? Kanske bara panera lite fisk och koka potatis..det är fint det.

Nu grinar fisefjanten illa i sin sitter så jag får väl ta och offra mig. Dags för mat för han tror jag och då kan jag ta mig en semla :)

Tjo!


Vilka minspel man kan få ibland! Love it!

Stan

Jag och Rickard är verkligen läskomaner. Detta har nu resulterat i att vi köpt oss en sodastream :) Än så länge är vi hur nöjda som helst, det är ju så himla smidigt!

Idag var vi in till stan och handlade. Köpte lite saker på HM till bärfisen och så var vi och köpte en ny vagn på Babyland med. Lite otympligt med den stora ibland och eftersom Domi är så pass stark i nacken redan så vi beställde en Graco -09a sittvagn. Superfin! Kommer om 2 veckor!!

I fredags var vi hos Daniel och Malin och åt. Jag o Rickard köpte med kinamat och 48 bitar sushi. jag ÄLSKAR sushi..nästan så man borde lära sig att göra själv. Borde inte vara så svårt. Det var lika mysigt som alltid att umgås med fina familjen :)
I lördags var vi hos Anneli, Rickards kusin och fikade för att fira min fina svärmor som tyvärr inte finns bland oss längre. Sen åkte vi till hennes grav och la dit blommor, hjärtan och ljus. Fina Barbro som togs från oss alldeles för tidigt! Livet kan vara bra orättvist.
Igår var vi hos Rickards moster och åt middag. Fick en supergod kycklinggryta och sen kladdkaka till efterrätt! Mums! Precis när vi hade ätit tyckte vi det var konstigt att Domi satt och var så tyst, han brukar annars vilja komma upp och umgås med oss andra. Rickard böjde sig för att plocka upp ungen, då var det BAJS överallt! Hela blöjan hade sprängts och filten han satt på vart helt nerkackad och äcklig. Just denna gången hade vi bara en extra body med oss alltså inga byxor..typiskt. Hade en liknande händelse hos Johanna & Anton en gång och sen dess har jag alltis sett till att ha byxor med men ibland glömmer man :)

Jag ska även passa på och ge mig själv en klapp på axeln för att jag är så duktig och säljer av massa kläder och skor på tradera. Vi har bestämmt oss för att alla pengar som kommer in därifrån ska till en resekassa. Skönt att bli av med massa saker som bara ligger hemma med! Jag köpte ett par skor för 200 och sålde dom för 320 kronor - det är en bra deal tycker jag! Kul att ha något och göra med :)

Nu ska jag ta tillfället i akt och vika lite tvätt medans Dominic fortfarande sover.

Tjo!

RSS 2.0